Mensen schuiven de kelder vaak wat naar achter in de planning voor de renovaties aan hun woning. Dat is in principe niet zo erg, bijvoorbeeld wanneer u de kelder niet veel gebruikt. U dient er echter wel rekening mee te houden, dat elke kelder periodiek dient te worden nagelopen op schade en vocht. Een kelder fungeert als het fundament van uw woning. Wanneer deze niet meer in goede staat is, dan riskeert u dat de constructie van uw woning minder stabiel wordt.
Wanneer u de kelder onder handen neemt, dan is het ook noodzakelijk om de keldervloer aan te pakken. Het is precies de keldervloer die voor problemen kan zorgen. Omdat elke kelder ondergronds gelegen is, kan (grond)water redelijk snel in de ruimte terecht komen. Grondvocht kan via de onderkant druk uitoefenen op de keldervloer, waardoor deze na verloop van tijd fijne haarscheurtjes kan vertonen. In dit artikel leggen wij uit, hoe u een keldervloer aan kunt pakken met behulp van betoninjectie.
Een kelder bevat belangrijke onderdelen van elke woning, zoals de fundering. Wanneer deze niet meer in goede staat is, dan kan de rest van uw woning ook schade oplopen. De basis van een woning dient immers sterk te zijn, om te voorkomen dat andere onderdelen van het pand in verval raken. Daarnaast kan een natte kelder ook aanleiding geven tot opstijgend vocht. Indien u uw kelder graag droog houdt, dan is het vaak verstandig om met de vloer te beginnen.
Indien u een reeds bestaande betonnen keldervloer heeft, dan hoeft deze niet in alle gevallen vervangen te worden. Vaak gaat het om één of meerdere beschadigingen of zwakke plekken, waarlangs vocht naar binnen kan dringen. De keldervloer is meestal waar de vochtproblemen beginnen, mede door de druk die van onderaf wordt uitgeoefend zoals hierboven is beschreven. Indien u de keldervloer goed aanpakt, dan is het grootste probleem dikwijls al verholpen.
Om de keldervloer goed aan te pakken, dient u deze allereerst goed schoon te maken. Veeg daarvoor alle vuil en stof weg en maak de vloer goed schoon met een passend reinigingsmiddel voor beton. Indien de vloer grote scheuren of gaten heeft, dan kunnen deze nu worden opgevuld. Dit geldt niet voor kleinere scheuren, want die worden in stap 3 behandeld.
De rand van de betonnen vloer, dit wordt trouwens de kimnaad genoemd, is altijd zeer belangrijk. Op dit punt komt de vloer samen met de wand, waardoor juist deze plek gevoelig is voor het doorlaten van vocht. U kunt deze opvullen met een middel dat speciaal hiervoor bestemd is. Dit kan ook met beton. Indien u twijfelt, schakel dan altijd een specialist in zodat u zeker weet dat het goed wordt uitgevoerd.
De laatste stap bestaat uit het sealen of injecteren van de betonnen vloer. Waterdicht Vochtbestrijding beschikt over alle essentiële middelen en methoden om dit perfect voor u uit te voeren. Na de behandeling is uw betonnen vloer weer net zo sterk als nieuw.
Bent u benieuwd naar de beste oplossing voor uw keldervloer? Contacteer ons dan direct en wij komen een gratis en vrijblijvende vochtdiagnose bij u uitvoeren.
Bel ons gratis op: 0800/61.667
24/7 bereikbaar