Eén van de meest veelzijdige en sterke methoden om uw kelder tegen vocht te beschermen betreft kelderdichting. Dit is een methode die uw kelder als het ware geheel omhult met diverse waterdichte materialen en uw kelder daardoor hermetisch afsluit voor vocht. Bij de bouw van nieuwe woningen wordt kelderdichting vrijwel altijd tijdens de bouw aangebracht, om de woning van een solide fundering en kelderruimte te voorzien.
Maar oudere woningen beschikken veelal niet over deze beschermlagen. Dus wat nu, als u dit ook in uw kelder zou willen? Dan kunt u opteren voor kelderdichting langs de binnenzijde van uw kelder. Uw muren en vloer worden dan deels gestript, waarna er nieuwe lagen worden aangebracht die uw kelder weer als nieuw maken. In dit artikel vertellen wij u meer over de werkwijze bij kelderdichting langs de binnenzijde.
Kelderdichting staat ook wel bekend onder de term kelderbekuiping en dat is geen toeval. Het plaatsen van kelderdichting heeft namelijk wel wat weg van het omhullen van uw kelder; als een soort kuip worden diverse materialen aangebracht die vocht buiten de deur houden. Daarna heeft u jarenlang plezier van een droge en prettige kelder.
Last van water in de kelder, op zoek naar een droge kelder? Bel gratis voor meer info 0800/61.667
Het plaatsen van kelderdichting verloopt volgens een vast aantal stappen in elke kelder. Deze omvatten de volgende werkzaamheden en handelingen:
Door het uitdrogen en de vele lagen kan het plaatsen van kelderdichting dan ook wel een poosje duren, het is in elk geval geen klus die in een dag of twee geklaard is. Maar als het eemaal af is, dan heeft u ook echt een rotsvaste en sterke kelder waar u alle soorten spullen met gemak in op kunt slaan.
Wanneer u kiest voor kelderdichting, dan heeft u in principe de keuze tussen 2 soorten kelderdichting: stijve en soepele kelderdichting.
Stijve kelderbekuiping bestaat vooral uit meerdere lagen waterdichte cementmortel, met diverse fixeerlagen en tot slot een afwerkingslaag.
Soepele kelderbekuiping lijkt erg op stijve kelderbekuiping, alleen zijn er minder lagen cementmortel. In plaats daarvan wordt een speciaal noppenmembraan geplaatst, dat middels een afvoersysteem met pomp op structurele basis vocht afvoert. Dat gaat onder de vloer door en komt terecht in het rioleringsstelsel. Welke variant u verkiest, hangt erg af van uw specifieke voorkeuren.
Heeft u het vermoeden dat u met vocht in uw kelder kampt? En wilt u hier graag zo snel als mogelijk iets aan doen? Contacteer ons vrijblijvend op het gratis nummer 0800/61.667: of stuur ons een e-mail. Indien gewenst komen we bij u langs om een gratis vochtdiagnose uit te voeren, waarna wij u precies kunnen vertellen wat er bij u in de kelder aan de hand is. Daarna voorzien wij u natuurlijk ook van helder en sluitend advies betreffende de beste vervolgstappen.
Bel ons gratis op: 0800/61.667
24/7 bereikbaar