Wilt u voorgoed af van alle mogelijke vochtproblemen in uw kelder? Dan is kelderbedichting zeker het overwegen waard. Het klimaat in een kelder verschilt van dat in andere kamers en ruimten in uw woning. Een kelder ligt ondergronds en is daardoor gevoeliger voor vocht, dat in het algemeen ook langer in deze ruimte aanwezig blijft. Veruit de meeste kelders hebben namelijk een gebrek aan ventilatiemogelijkheden.
Doorheen de tijd zal de waterbestendigheid van een kelderruimte langzaamaan afnemen. U kunt dan te maken krijgen met allerhande vervelende vochtproblemen en wateroverlast. Kelderdichting maakt in één keer een einde aan deze nare gevolgen, door uw kelder hermetisch af te sluiten voor vocht en water.
Kelderdichting wordt ook wel kelderbekuiping genoemd en deze benaming is eigenlijk erg toepasselijk. Kelderdichting bestaat letterlijk uit het (water)dicht maken van uw vochtige kelder, door middel van het aanbrengen van vele verschillende laagjes om de kelder heen, die water en vocht voortaan geheel buiten houden.
Bij het plaatsen van kelderbekuiping worden vaak de huidige wanden en vloer gestript. Zo worden meteen de zwakke plekken opgespoord die vocht de vrije toegang bieden. Daarna wordt er waterdicht cement aangebracht, en de vloer wordt voorzien van een waterafstotende vloerplaat. Nadat het cementmortel eenmaal uitgedroogd is, worden er diverse dichtingslagen aangebracht. Deze dichtingslagen kunnen bestaan uit fixeerlagen, anti-leklagen en cementlagen, veelal aangevuld met speciale waterwerende materialen zoals kunsthars.
De kimnaad wordt ook meegenomen. Deze wordt extra versterkt zodat vocht ook via deze weg geen toegang meer heeft tot de kelder. Al de dichtingslagen worden stuk voor stuk geplaatst, met de nodige tijd tussendoor om alles goed uit te laten drogen en/of harden. Nadat de constructie eenmaal staat, bent u de trotse eigenaar van een vrijwel gloednieuwe kelder die weer ruimte biedt voor de veilige opslag van spullen of andere zaken.
Nat of vocht in uw kelder? Bel nu voor uw GRATIS vochtdiagnose: 0800/61.667
Kelderbekuiping bestaat grofweg uit twee verschillende varianten. Soepele kelderdichting wordt gerealiseerd met een waterdicht noppenmembraan, waarover nieuw metselwerk wordt geplaatst. De vloer wordt voorzien van een laag gestort beton. Stijve kelderdichting zit ietwat anders in elkaar. In plaats van een soepel membraan wordt vochtwerend mortelpleisterwerk gebruikt. Ook dit wordt in meerdere lagen aangebracht zoals eerder omschreven. Tussen deze laagjes zit telkens ruimte, om zo een geheelwaterdichte basis te creëren die uw kelder in topconditie houdt.
Heeft u last van wateroverlast of vochtproblemen in uw kelder? Wil u hier iets aan doen, maar weet u nog niet zeker welke methode voor u het beste is? Kelders kunnen op meerdere manieren waterdicht gemaakt worden. De best passende behandelmethode hangt erg af van de oorzaak van de vochtproblemen in uw kelder. Kelderdichting biedt alleen maar voordelen, omdat u volledig gerust kunt zijn van een 100% waterdichte kelder.
Waterdicht Vochtbestrijding zoekt graag voor u uit welke methode in uw geval het meest effectief zal zijn. Bel ons op het gratis nummer 0800/61.667, of contacteer ons vrijblijvend, wij komen zo snel als mogelijk bij u langs voor een inspectie.
Bel ons gratis op: 0800/61.667
24/7 bereikbaar