Hoewel doorslaand vocht vele oorzaken en gevolgen kent, bestaan er gelukkig ook al evenveel uitstekende behandelmethoden. Deze oplossingen bieden niet alleen een adequaat middel om geleden schade te herstellen, maar zorgen er doorgaans ook voor dat uw huis in de toekomst beschermd blijft tegen doorslaand vocht. Welke behandeling het meest geschikt is, hangt veelal af van de oorzaak van het doorslaand vocht. Daarnaast is het goed mogelijk dat u last ondervindt van secundaire vochtproblemen als gevolg van het doorslaand vocht, welke uiteraard ook behandeld zullen moeten worden. Soms is een combinatie van oplossingen derhalve de juiste weg.
Op zoek naar een definitieve oplossing tegen doorslaand vocht? Bel gratis voor meer info 0800/61.667
Gevelimpregnatie, ook wel hydrofuge genoemd, bestaat uit het behandelen van de gevel met een waterafstotend middel. Na het aanbrengen van deze waterdichte laag zal uw gevel bestand zijn tegen vocht en dit vele malen minder snel absorberen. Het waterafstotende middel wordt op uw gehele gevel verneveld, maar er is in het geheel niks van te zien omdat het kleurloos is. Tevens is impregnatie een methode die de gevel in staat stelt te ademen, zodat uw buitenmuren altijd goed uit kunnen drogen. Met deze methode is uw gevel tussen de 10 en 15 jaar uitstekend beschermd tegen doorslaand vocht.
Naast hydrofuge, is het soms ook noodzakelijk om bepaalde delen van uw gevel of woning te herstellen. Hydrofuge zal namelijk alleen maar effectief zijn, indien uw gevel onbeschadigd is. Vertoont uw metsel- en voegwerk echter scheurtjes en mankementen, dan zal vocht alsnog naar binnen kunnen treden. Een waterafstotende laag werkt immers alleen op dichte oppervlakken. Dergelijke zwakke plekken zullen dus eerst door een vakman aangepakt moeten worden, alvorens u eventueel overgaat tot impregnatie.
Ook kan er sprake zijn van beschadigd pleisterwerk, of pleisterwerk dat niet voldoende kan ademen. In het laatste geval kan dit ervoor zorgen dat uw gevel nooit goed kan uitdrogen en als gevolg hiervan eigenlijk altijd vochtig is. In zulke situaties zal het pleisterwerk moeten worden verwijderd en vervangen met geschikte pleisterlagen.
Afgezien van de grote oppervlakken zoals de muren en pleisterlagen, bestaat uw huis ook nog eens uit talloze risicogebieden die vochtproblemen in de hand kunnen werken. Denk aan de aansluiting van de kozijnen met de gevel, de lekdorpels onder uw ramen, de dakgoot en aanverwant zinkwerk, de loodslabben en eventuele shingles op uw dak. Al deze plekken kunnen defecten en beschadigingen vertonen, die vocht toegang bieden tot uw huis. Ook deze zult u grondig aan moeten pakken om doorslaand vocht geen kans te bieden.
Indien u één of meerdere van bovengenoemde behandelmethoden toepast, zult u in ieder geval verlost zijn van toekomstige problemen door doorslaand vocht. Herstel en reparatie aan uw woning is hoe dan ook structureel noodzakelijk om vochtproblemen buiten de deur te houden. Gevelimpregnatie beschermt daarnaast uw gehele gevel tegen vocht, waardoor mogelijke beschadigingen ook minder snel de kop op zullen steken. Het kan natuurlijk echter zo zijn, dat uw pand ook inwendig schade heeft geleden als gevolg van doorslaand vocht. In dat geval zult u ook daar iets aan moeten doen.
In ieder geval raden wij altijd aan een expert in te schakelen bij vochtproblemen, omdat er allicht zaken zijn die u zelf over het hoofd kunt zien. Wilt u er 100% zeker van zijn dat de gevolgen van doorslaand vocht geheel en blijvend worden verholpen, neem dan contact op met Waterdicht Vochtbestrijding. Wij zullen u aan de hand van een vrijblijvende gratis vochtanalyse precies informeren omtrent uw situatie en meteen een behandelplan voorleggen.
- Wat is doorslaand vocht? - Hoe ontstaat doorslaand vocht? - Is doorslaand vocht gevaarlijk? 4 gevolgen - Hoe doorslaand vocht behandelen? - Hoeveel kost een behandeling tegen doorslaand vocht?
Bel ons gratis op: 0800/61.667
24/7 bereikbaar